Stängt för utbildning 28-29 oktober

Från klockan 12.00 den 28 oktober och hela den 29 oktober är vi på Larmia och Fidelix på utbildning. Det innebär att kontoren, både i Stockholm och Mariefred, är stängda. Behöver ni hjälp med akuta problem försöker vi självklart att hjälpa till.

Passa på att göra de beställningar ni behöver de dagarna och i början av vecka 44 redan idag.

Vi finns på plats som vanligt igen måndagen den 1 november.

Assemblin växer inom fastighetsautomation och BMS genom slutförande av förvärvet av Fidelix

Assemblin har slutfört förvärvet av Fidelixkoncernen, en nydanare inom installation och lösningar för klimatsmarta byggnader, efter klartecken från de finska konkurrensmyndigheterna. Förvärvet innebär att Assemblin fortsätter bygga sin ledande position inom fastighetsautomation och Building Management Systems (BMS).

Den 9 december 2020 offentliggjordes att Assemblin förvärvade Fidelix-koncernen, där även varumärkena EcoGuard, Lansen Systems och Larmia ingår. För att godkänna förvärvet krävde finska konkurrensmyndigheterna att en del av Assemblins befintliga automationsverksamhet i Finland avyttrades, för vilket avtal nu har ingåtts. Det innebär att förvärvet av Fidelix har kunnat slutföras, vilket tillför Assemblin över 360 medarbetare och en omsättning på cirka 540 MSEK på årsbasis.

– Jag är otroligt glad över att äntligen kunna välkomna Fidelix-koncernens medarbetare och kunder till Assemblin. Med Fidelix, EcoGuard, Lansen och Larmia breddar och fördjupar vi vårt erbjudande inom fastighetsautomation och stärker vår position inom detta spännande och snabbväxande område. Tillsammans tar vi en ledande position inom fastighetsautomation och BMS med en marknadsandel på 8-10 procent i Finland och Sverige, säger Mats Johansson, vd och koncernchef för Assemblin.

Fidelix-koncernen erbjuder produkter och integrationslösningar för smarta, energieffektiva byggnader, till exempel BMS och system för individuell mätning och debitering (IMD), vilket är två snabbt växande segment. Marknaden för fastighetsautomation förväntas växa med 7 procent per år, främst drivet av nya krav på energieffektivitet och klimatneutrala byggnader som möjliggörs av smarta och effektiva teknologilösningar.

– Intelligenta BMS-system bidrar till ett minskat klimatavtryck för byggnader under driftsfasen, samtidigt som inomhusklimatet för byggnadernas användare förbättras. Assemblin har under flera år byggt upp en kvalificerad automationsverksamhet, som Fidelix nu kommer att bidra till att ytterligare skala upp. Vårt gemensamma mål är glasklart – vi ska vara det ledande installationsbolaget när det gäller nya< fastighetstekniska lösningar, säger Tero Kosunen, vd och koncernchef för Fidelix.

För mer information om Fidelix-koncernen, se www.fidelix.com, www.ecoguard.se, www.larmia.se och www.lansensystems.com

Larmia flyttar till nya lokaler

Den 1 april flyttar Larmia till nya fina lokaler på Finlandsgatan 38 i Kista. Där kommer vi att sitta tillsammans med våra systerföretag Fidelix och EcoGuard. Vi ser fram emot att att vara på plats i lokalen som ska vara en knutpunkt för Larmia, Fidelix och EcoGuard. Lokalen ligger på markplan så det kommer att vara enkelt att gå in och hämta era beställningar eller bara komma in och ta en kaffe.

Länk till karta

På grund av flytten kommer vi tyvärr ha begränsad möjlighet att leverera varor vecka 13 och 14. Torsdagen den 1 april och tisdagen den 6 april kommer allt att vara nedpackat och kontoret att vara stängt för beställningar. Vill ni vara säkra på att få en leverans av lagervaror i början av april måste vi ha er beställning senast den 29 mars.

Stark framtid för smartare byggnader: Assemblin förvärvar Fidelix Group

Ett av de nordiska ledande installationsföretagen Assemblin har förvärvat samtliga aktier i Fidelix Group den 8.12.2020.

Fidelix Group med dotterbolag grundades i Finland 2002 och har sedan dess utvecklats till att bli en av de ledande aktörerna i Norden inom klimatsmarta byggnadsautomation- och ledningssystem. Med uppdraget att skapa smarta byggnader för en hälsosammare framtid har företaget utvecklat flera marknadsledande produkter och kundlösningar som de utvecklar, säljer, installerar och underhåller i Finland och Sverige. Båda företagen har för avsikt att delta aktivt i den omvandling av byggbranschen som nu pågår för att möta nya globala utmaningar.

Hela byggsektorn förändras och vi tänker aktivt delta i den omvandling som nu pågår. Fidelix avancerade kompetens stärker och kompletterar Assemblins erbjudande och påskyndar vår utvecklingsresa. Jag är därför glad att välkomna Fidelix koncernens anställda, kunder och leverantörer till Assemblin Group, säger Mats Johansson, VD och koncernchef för Assemblin.

Verksamheten i Fidelix koncernen kännetecknas av entreprenörskap, stark kompetens och en hög nivå av innovation och digitalisering, särskilt inom moln-, IMD- och IoT-lösningar. Företaget har också omfattande installations- och serviceverksamhet men säljer också individuella kundlösningar. Fidelix servicepaket inkluderar Building Management Systems (BMS) Fidelix och Larmia samt EcoGuard, ett system för individuell mätning utvecklat för flerbostadsfastigheter.

Vi är mycket stolta över den verksamhet och de tjänster vi har utvecklat, och det är positivt att vi nu kommer att vara en del av ett växande företag med höga ambitioner. Vi kan se att vi delar samma vision och fokuserar på kvalitet, hållbarhet och effektivitet. Denna transaktion är fördelaktig för båda parter och jag ser fram emot en gemensam framtid, säger Tero Kosunen, VD och koncernchef för Fidelix.

Fidelix kommer att organiseras som ett oberoende affärsområde inom Assemblin. Transaktionen är föremål för godkännande från konkurrensmyndigheterna.

Vi tror starkt att denna transaktion är fördelaktig för båda parter och även för våra kunder. Vår gemensamma ambition är att fortsätta med det vi båda siktar på: att erbjuda de bästa lösningarna och att hitta nya, effektiva och säkra sätt att skapa smarta och hållbara tekniska lösningar i byggnader.

För mer information, vänligen kontakta:
Tero Kosunen
Fidelix, CEO
tero.kosunen@fidelix.fi
Tel. +358 50 444 1200

Om Assemblin

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi designar, installerar och underhåller tekniska system för luft, vatten och energi. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor känner sig bekväma. Vi gör detta genom ett nära lokalt samarbete som stöds av en stark organisation. Vi har en årlig försäljning på cirka 10 miljarder SEK och 5 800 dedikerade medarbetare på mer än 100 platser i Norden. Läs mer på assemblin.com.